Clicky


Mercedes-Benz Actros wint Green Truck 2015

Mercedes-Benz Actros wint Green Truck 2015
24-04-2015 15:59 | Mercedes-Benz | auteur Tine van Knijff

STUTTGART/BONN -  De redacties van de befaamde Truck en VerkehrsRundschau waren onder de indruk van de Mercedes-Benz Actros 1842, deze won daarom dit jaar de Green Truck Award.

De Mercedes-Benz Actros 1842 heeft zich ontpopt als de meest milieuvriendelijke truck, hij heeft een voorsprong op de concurrentie door zijn lage brandstofverbruik. Het voertuig heeft een gemiddeld verbruik van 22,9 liter per 100 km, bewezen in onafhankelijke tests, vorig jaar uitgevoerd voor de redacties van de Green Truck Award.

Het primaire beoordelingscriterium is het brandstofverbruik en de daarmee gepaard gaande CO2-uitstoot. De brandstofverbruikcijfers zijn vastgesteld op basis van de resultaten verkregen door de auto-tijdschriften Truck en VerkehrsRundschau.

Ulrich Bastert, verantwoordelijk voor Sales Marketing and Services bij Mercedes-Benz Trucks, is blij met de award: "Voor Mercedes-Benz Trucks levert de Green Truck verder bewijs dat onze vrachtwagens met hun lage brandstofverbruik de markt leidt. Dit komt zowel ten goede aan onze klanten als het milieu: hoe lager het brandstofverbruik, hoe lager de CO2-uitstoot. Dus hebben we de ideale vrachtwagens voor onze klanten in ons assortiment."