Clicky


XPO Logistics koopt Norbert Dentressangle voor 3,2 miljard euro

XPO Logistics koopt Norbert Dentressangle voor 3,2 miljard euro
29-04-2015 10:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

LYON (FR) - De rode vrachtwagens van Norbert Dentressangle gaan onder de Amerikaanse vlag: XPO Logistics koopt de Franse gigant in transport en logistiek voor 3,2 miljard euro. 

Volgens de verklaring van Norbert Dentressangle en XPO is het laatste bedrijf vastbesloten om het aantal fulltime medewerkers in Frankrijk gedurende tenminste achttien maanden te houden. Norbert Dentressangle heeft 662 locaties en 42.350 medewerkers. 

De Amerikaanse groep XPO Logistics is gevestigd in Greenwich, Connecticut. Het bedrijf vestigt zich met deze overname in Europa, waar het voorheen niet actief was. XPO Logistics heeft 10.000 mensen werknemers op 200 locaties en 15.000 klanten in diverse branches, variërend van lucht- en ruimtevaart tot de publieke sector.

XPO is van plan om het Europese hoofdkwartier van Norbert Dentressangle in Lyon te behouden. Ook het Franse managementteam blijft op zijn plaats en de CEO van Norbert Dentressangle, Hervé Montjotin, zal de Europese activiteiten van XPO Logistics leiden.

Met de overname van Norbert Dentressangle hoopt XPO in de top 10 van de logistieke groepen in de wereld terecht te komen.