Clicky


APM Terminals wil dat chauffeurs in de wagen blijven

APM Terminals wil dat chauffeurs in de wagen blijven
29-04-2015 11:39 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - APM Terminals heeft aangekondigd dat tegen het einde van 2016 alle vrachtwagenchauffeurs die de terminals van APM ingaan, in hun vrachtwagens moeten blijven. Dit bedrijfsbrede project is gelanceerd omdat ongelukken in de terminals in de top vijf staan van risico's bij APM. Het is de bedoeling met deze maatregel ongelukken te vermijden.

"Potentiële verwondingen met betrekking tot chauffeurs, vrachtwagens, werfverkeer, miscommunicatie en menselijke fouten kan worden geëlimineerd door bestuurders ten allen tijde in hun vrachtwagens te houden bij onze terminals. Voor het einde van 2016 willen we dit door ons hele bedrijf heen ingevoerd hebben", zei Jeff de Best, APM Terminals Chief Operating Officer.

"Ons doel is om risico's voor de vrachtwagenchauffeurs in onze faciliteiten te identificeren, plannen en te beperken. Dit is een gedurfde stap, ontworpen om onze klanten veilig te houden. Zij kennen ons van onze veilige operaties en snelle doorlooptijden. Dit is de beste manier waarop we hen kunnen helpen."

Om dit te bereiken zal elk operationeel proces met betrekking tot chauffeurs in de APM Terminals worden geanalyseerd, onder andere door chauffeurs te interviewen. Het eindresultaat moet een goed ontwikkeld, duidelijk omschreven beleid en procedure zijn.

De meerderheid van de incidenten met chauffeurs gebeuren terwijl ze rijden of wachten in de terminalwerf. Op dit gebied wordt specifiek gericht met betrekking tot betere prestaties wat veiligheid betreft.