Clicky


Iets kleiner verlies voor Air France-KLM

Iets kleiner verlies voor Air France-KLM
30-04-2015 08:59 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

PARIJS - Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal, traditioneel de zwakste periode van het jaar in de luchtvaart, een iets kleiner verlies geleden dan een jaar eerder. Onder de streep kwam het bedrijf 559 miljoen euro tekort, tegen 608 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2014. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep donderdag bekend.

De omzet nam met 1,8 procent toe tot 5,66 miljard euro. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten komt dat evenwel neer op een daling met 2,4 procent. De aanhoudende druk op de inkomsten zorgt er volgens het bedrijf voor dat de daling van de brandstofrekening zich nauwelijks vertaalt in betere resultaten. Air France-KLM leed een operationeel verlies van 417 miljoen euro, tegen 445 miljoen euro een jaar eerder.

Concrete voorspellingen voor 2015 deed Air France-KLM niet. De focus ligt op kostenbesparingen en daarover wordt nog onderhandeld met de vakbonden in zowel Frankrijk als Nederland. De nettoschuld bedroeg eind maart 5,3 miljard euro. Die moet aan het einde van dit jaar zijn verlaagd naar 4,4 miljard euro. (Novum)