Clicky


Omzet in MKB-Metaal stelt teleur

Omzet in MKB-Metaal stelt teleur
30-04-2015 10:19 | Financieel | auteur Tine van Knijff- van Hijum

NIEUWEGEIN - De in het eerste kwartaal gerealiseerde omzet in het MKB-Metaal stelt wat teleur, maken de uitkomsten van de Metaalunie Economische Barometer duidelijk. Wel maakt de Barometer duidelijk dat de ondernemers positiever vooruit kijken naar het tweede kwartaal.

Het MKB-metaal laat in het eerste kwartaal van 2015 groei zien, maar met een wat lager percentage dan in het laatste kwartaal van 2014. Met alle positieve signalen op zak was de verwachting dat er een grotere versnelling zou zijn. Het bedrijfsresultaat werd dan ook door de ondernemers lager beoordeeld. Zowel de grotere (+25) als de kleinere bedrijven in het MKB-metaal lieten dezelfde vergelijkbare scores zien. Ondernemers houden wel moed, de verwachtingen voor het tweede kwartaal stegen.

Welke factoren in het MKB-metaal vertraagden de economische versnelling? Volgens de Koninklijke Metaalunie is dat een lagere waardering van het bedrijfsresultaat en opvallend genoeg behoorde ook de export daarbij. De industriële ondernemers in Duitsland zijn in maart opnieuw wat positiever geworden. Aangezien Duitsland een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie is, zal dit een positief effect geven aan het MKB-metaal. De vraag is echter of dat al in het tweede kwartaal te zien is, aldus de Metaalunie.

Koninklijke Metaalunie is met ruim 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal. De leden hebben samen een omzet van 22 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.