Clicky


Vrijdag extra druk door rijverbod in Duitsland

Vrijdag extra druk door rijverbod in Duitsland
30-04-2015 14:37 | Rijverboden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - Vrijdag 1 mei, de Dag van de Arbeid, is een nationale feestdag in Duitsland. Voor vrachtwagens zonder ontheffing geldt morgen tot tien uur 's avonds een rijverbod in Duitsland. Hierdoor kan het drukker dan normaal zijn bij de grensovergangen met Duitsland. Rijkswaterstaat neemt maatregelen om deze drukte in Nederland -van met name vrachtverkeer- in goede banen te leiden.

Vrachtwagenchauffeurs worden opgeroepen de aanwijzingen voor parkeren, via borden boven en langs de weg, op te volgen. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden en goed voorbereid op weg te gaan.

Rijkswaterstaat houdt alle grensovergangen goed in de gaten en zal, in samenwerking met de politie, maatregelen treffen als dat nodig blijkt te zijn. Parkeren op de vluchtstrook is niet toegestaan, dus het vrachtverkeer wordt bij de grensovergang met borden geïnformeerd waar men kan parkeren.

Automobilisten moeten rekening houden met zeer volle parkeerplaatsen in de buurt van de grens. Vandaag zijn dat de parkeerplaatsen richting Nederland die vol raken met vrachtverkeer dat nog voor 1 mei Duitsland uit moet zijn. Morgen, vrijdag 1 mei, zijn dat de parkeerplaatsen richting Duitsland met vrachtverkeer dat zo dicht mogelijk bij Duitsland wil komen en vanaf tien uur 's avonds de reis door Duitsland wil vervolgen.