Clicky


DSV Road breidt crossdock uit

DSV Road breidt crossdock uit
01-05-2015 13:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

VENLO - DSV Road heeft de uitbreiding van een crossdock afgerond, waarmee de bestaande capaciteit van 5.200 m2 is uitgebreid met nog eens 3.800 m2. Op 30 mei wordt de nieuwe crossdock, waar vier maanden aan gewerkt is, volledig in gebruik genomen. De uitbreiding werd uitgevoerd door de firma Unibouw, die het project twee weken vóór de definitieve oplevering wist af te ronden. Angré Hermans, Division Manager bij DSV Road in Venlo, is erg positief over de samenwerking met Unibouw.



“We zijn zeer tevreden over wat ze hier bij ons gebouwd hebben. Het project is twee weken eerder opgeleverd dan vooraf gepland en daarmee hebben ze echt bijzonder goed gepresteerd. Wat mij het meest tevreden stemt over de samenwerking met Unibouw is de strakke planning. We waren ervan overtuigd dat het een hele klus zou worden om het project op tijd te realiseren. We hebben natuurlijk geluk gehad met het zachte winterweer, maar ondanks dat, niets dan lof.”

De uitbreiding van de crossdock heeft een logische verklaring. De bestaande capaciteit van 5.200 m2 was niet voldoende om de grote vraag van de klanten aan te kunnen. De nieuwe crossdock verhoogt niet alleen de capaciteit met ongeveer 70%, de processen verlopen nu ook efficiënter. Er zijn nu twintig extra docks waar vrachtwagens kunnen laden en lossen, waardoor de doorstroom van goederen beter tot zijn recht komt.

Door het grote aantal extra docks, wordt het mogelijk om ieder (postcode)gebied een vaste laad-los dock te geven. Hierdoor kan het laden en het doorladen van goederen sneller en efficiënter plaatsvinden. Dit alles om de klanten een nog betere service te kunnen leveren.