Clicky


DB Schenker Logistics zet zelfrijdende robots in

DB Schenker Logistics zet zelfrijdende robots in
08-05-2015 14:20 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

FRANKFURT-AM-MEIN - DB Schenker Logistics is de eerste 3PL wereldwijd die CarryPick implementeert, een AGV (Automatic Guided Vehicles) als oplossing voor geautomatiseerde verpakkingen. DB Schenker wil dit systeem inzetten als onderdeel van haar strategie om haar positie in e-commerce logistiek te versterken.

De CarryPick oplossing is onderdeel van de Swisslog Click & Pick® e-commerce-portfolio. In combinatie met een geïntegreerd pakketleveringssysteem, wordt de oplossing momenteel uitgevoerd voor Lekmer.com, één van Scandinavië's grootste online speelgoedwinkels. De kern van het systeem bestaat uit zelf rijdende robots in die mobiele rekken naar 'picking stations' brengen.

"De CarryPick oplossing is een nieuwe toevoeging aan onze E-Commerce strategie en een aanvulling op onze bestaande oplossingen voor speciale e-commerce klanten en omni-channel operaties, die we met succes aanbieden aan een aantal van 's werelds meest gerenommeerde elektronica- en consumentenmerken", aldus Tim March, hoofd Consumer VM voor Contract Logistics bij DB Schenker.



"We streven ernaar om potentieel te benutten en de uitvoering van de CarryPick oplossing in te zetten in geselecteerde markten wereldwijd voor klanten met grote online business, die op zoek zijn naar een snellere orderverwerking en significante productiviteits- en efficiencyverbeteringen tegen lagere administratiekosten", vervolgt hij.

"Naast de online-order-fulfillment activiteiten, omvat het DB Schenker e-commerce productportfolio een online rendement verwerkingsoplossing, en aanvullende WebShop en klantenservice-oplossingen die kunnen worden toegevoegd aan de algemene oplossingen die wij bieden aan onze klanten."