Clicky


UPDATE: A1 bij De Lutte weer open na ongeval gekantelde vrachtwagen met houtsnippers

UPDATE: A1 bij De Lutte weer open na ongeval gekantelde vrachtwagen met houtsnippers [+foto]
11-05-2015 11:28 | Ongevallen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

UPDATE 11:27 uur: De Verkeersinformatiedienst (VID) meldt dat, ruim een half uur eerder dan verwacht, de A1 richting Duitsland weer is vrijgegeven tussen Oldenzaal-Zuid en De Lutte. Omrijden hoeft niet meer.

DE LUTTE - Op de A1 bij De Lutte in Overijssel, richting Duitsland, is vanochtend even voor zeven uur een vrachtwagen vol houtsnippers gekanteld. De vrachtwagen ligt dwars op de weg, de lading ligt over de rijbaan. De ANWB zegt dat de versperring van de weg, tussen Oldenzaal-Zuid en De Lutte, tot ongeveer twaalf uur vanmiddag duurt. Eerst moet alles worden opgeruimd.

Door de afsluiting van de rijbaan richting Duitsland stond er al snel file. Het verkeer dat stond ingesloten, werd weggeleid. Althans de personenauto's; het vrachtverkeer kan niet passeren, want de grond is daarvoor te drassig. 

Verkeer vanuit Apeldoorn met bestemming Duitsland kan vanaf het knooppunt Buren beter omrijden in de richting van Enschede over de A35, de Duitse B54 en de Duitse A31. Het doorgaande verkeer kan ook de vaste omleidingborden U48 volgen en vervolgens omrijden over de N342 en de N735.