Clicky


170 arrestaties na schietpartij Waco

170 arrestaties na schietpartij Waco
18-05-2015 19:33 | Buitenland | auteur De Redactie

WACO - De politie in het Amerikaanse Waco heeft zo'n 170 mensen gearresteerd na de dodelijke schiet- en steekpartij van zondagmiddag. Bij het geweld tussen rivaliserende motorbendes kwamen negen mensen om, zeker achttien raakten gewond.

De verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij georganiseerde misdaad. De politie zei dat er de gedurende de nacht dreigementen tegen de politie zijn binnengekomen. "We hebben een (...) plan om die individuen aan te pakken als ze problemen veroorzaken", zei Patrick Swanton van de politie.

Leden van zeker vijf motorbendes waren zondag samengekomen bij een restaurant van de keten Twin Peaks om ruzies over werkterrein en werving van leden uit te praten. Volgens een eerste onderzoek vielen er woorden en klappen in de toiletten, waarna messen en vuurwapens werden getrokken en er binnen in het restaurant en buiten op de parkeerplaats werd gestoken en geschoten.

Politiewoordvoerder Patrick Swanton zei dat er zo'n 150 tot 200 bendeleden in en bij het restaurant waren. Ook de politie, die wist van de spanningen tussen de bendes en lucht had gekregen van de bijeenkomst, was met minstens twaalf man ter plaatse, samen met een aantal state troopers. Agenten schoten verscheidene gewapende bikers neer, waarmee ze volgens Swanton hebben voorkomen dat er nog meer slachtoffers vielen. (Novum/AP)