Clicky


BAM na debacle toch weer in de race voor nieuwe Bartenbrug

BAM na debacle toch weer in de race voor nieuwe Bartenbrug
01-06-2015 16:57 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN BOSCH - Bouwbedrijf BAM is in de race om de opdracht voor de nieuwe Bartenbrug in Den Bosch te krijgen. Dat is opmerkelijk, want BAM en de gemeente hebben nog maar kort geleden flink met elkaar in de clinch gelegen over het mislukken van de vorige versie van de brug.

De bouw van de brug, die het centrum met de Graafsewijk moet verbinden, werd een debacle. Uiteindelijk bleek de constructie van zo'n slechte kwaliteit, dat de gemeente de bouw stillegde en het contract met BAM ontbond.

De Raad van Arbitrage voor de Bouw oordeelde anderhalve week geleden dat dit onterecht was. De fout zat namelijk in het ontwerp: daarin stond dat de staalsoort moest worden toegepast die voor problemen zorgde.

Na het fiasco begon een nieuwe aanbestedingsprocedure. Daarop reageerden 13 partijen. Vijf daarvan zijn nu nog in de race, waaronder dus BAM. Het gemeentebestuur "begrijpt dat dit maatschappelijke vragen kan oproepen", maar verwijst naar de strenge regels. BAM voldoet aan de criteria, dus mag niet worden uitgesloten. (Novum)