Clicky


Vijf nieuwe LAG trailers voor van Opdorp

Vijf nieuwe LAG trailers voor van Opdorp
05-06-2015 13:33 | Trailers | auteur De Redactie

SAS VAN GENT - Van Opdorp breidt zijn wagenpark in Sas Van Gent verder uit. Voor de vijf nieuwe lichtgewicht aluminium kipcontainerchassis werkte het bedrijf opnieuw samen met LAG Trailers. De laatste wagens uit deze reeks hebben zopas de fabriek van LAG Trailers uit Bree verlaten.

Beide bedrijven werken al langer samen en delen een oprechte focus op duurzaamheid en veiligheid. Van Opdorp bezit een imposante lijst aan kwaliteitslabels voor haar transportactiviteiten terwijl LAG zich zeer actief inzet voor de veiligheid van de chauffeurs. Een voorbeeld hiervan zijn de ECTA-richtlijnen voor kiepend bulkvervoer, die het bedrijf als enige opleggerfabrikant, mee bepaalt.

Manon Van Opdorp, eigenaar van het gelijknamige bedrijf, koos nadrukkelijk voor duurzaam en veilig transport. De 5 kiepchassis van 40 voet zijn uitgerust met twee liftassen, zes slangenkokers, roestvrijstalen (RVS) deurtjes en een RVS morsbak.

De opleggers bevatten bovendien meerdere roestvrijstalen onderdelen zoals de luchtleiding en terugslagklep.  De keuze hiervoor is eigen aan LAG-opleggers.

Transportgroep Van Opdorp bezit ondertussen 88 jaar aan ervaring. Het bedrijf loopt al decennia voorop indien het gaat over nieuwe ontwikkelingen. Het bedrijf kon in 1973 als eerste in de Benelux, vloeibare levensmiddelen bacterievrij laden en lossen. Ook tijdens de jaren ’80 bezat het bedrijf een voortrekkersrol in het kiemvrij maken van tankopleggers. Deze innovatiedrang werd generatie op generatie overgenomen met het oog op hygiënisch en efficiënt bulk- en tanktransport.

De keuze voor LAG Trailers, is aldus geen verrassing. LAG Trailers introduceerde aluminium opleggers in Europa tijdens de jaren ’50 en heeft hier telkens verder in geïnnoveerd. Innovaties waar Transportgroep Van Opdorp nu van geniet.