Clicky


Rekos Almelo opent vestiging in Heerenveen

Rekos Almelo opent vestiging in Heerenveen
06-06-2015 09:37 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ALMELO/HEERENVEEN - Onderdelen en voertuigspecialist Rekos uit Almelo, dat op 5 en 6 juni haar vijftig jarig jubileum viert, is klaar voor de volgende stap.  Na een halve eeuw alleen vanaf Almelo te hebben gewerkt, kiest Rekos voor uitbreiding naar het noorden des lands. Op het Internationaal Bedrijventerrein Friesland in Heerenveen betrekt Rekos een pand met een opslagcapaciteit van 700 vierkante meter.

Heerenveen is een voor de hand liggende optie voor Rekos, omdat ze zich dan bevinden in het logistiek hart in een regio die perfect aansluit op het huidige werkgebied.

Rekos is nu actief in een straal van honderd kilometer rond Almelo wat het leveren van onderdelen naar haar klanten betreft. Vanuit dat perspectief sluit Heerenveen hier perfect op aan.

Een ander argument om voor Heerenveen te kiezen is de logistieke activiteit ervan. Niet alleen zijn truckdealers bezig met bouwen, maar ook productiebedrijven die extra transport gaan genereren in een regio die al bekend staat om zijn intensieve logistieke activiteiten.

Een derde argument is de strategische ligging van de nieuwe locatie, nabij het kruispunt van de A7 en de A32 in Friesland.  Daardoor zijn er korte  afstanden en reistijden naar de noordelijke provincies van ons land.

Het geheim van het succes van Rekos is dat ze er alles aan doen om de onderdelen bij haar klanten te krijgen, nee is voor hun geen optie!  Met regio's die perfect op elkaar aansluiten kunnen de beide vestigingen elkaar wat dat betreft  optimaal ondersteunen.

Rekos benadrukt dat ze ook in dit project de samenwerking blijven zoeken met haar leveranciers en met haar klanten. Het moet een samenwerking zijn om er samen beter van te worden.

Op de locatie Heerenveen komen in de eerste instantie meer dan 5000 verschillende onderdelen te liggen. Gezien de korte lijn met locatie Almelo kan er snel opgeschakeld worden als daar bijvoorbeeld klant specifieke behoeftes voor zijn.

De nieuwe vestiging opent in Heerenveen uiterlijk op 1 oktober aanstaande.