Clicky


PR-man FIFA 'Walter De Gregorio' stapt op

PR-man FIFA 'Walter De Gregorio' stapt op
11-06-2015 15:03 | Sport | auteur De Redactie

ZÜRICH - Het hoofd communicatie van de FIFA stapt met onmiddellijke ingang op. De wereldvoetbalbond maakte het vertrek van Walter De Gregorio, een vertrouweling van voorzitter Sepp Blatter, donderdag bekend. De Zwitser blijft wel aan als adviseur tot het eind van dit jaar.

De Gregorio, die eerder werkte als journalist, assisteerde Blatter bij zijn verkiezingscampagne in 2011 en kreeg vervolgens de positie van hoofd communicatie. Secretaris-generaal Jérôme Valcke van de FIFA zegt blij te zijn 'tot het eind van het jaar nog te kunnen putten uit zijn expertise'. De Gregorio's rechterhand, Nicolas Maingot, neemt het stokje over.

De FIFA staat onder grote druk sinds de Amerikaanse FBI bekendmaakte een corruptieonderzoek naar de bond te hebben ingesteld. Blatter kondigde, enkele dagen na zijn zoveelste herverkiezing, aan binnen een jaar alsnog af te treden.



Het Europees Parlement dringt er bij Blatter op aan meteen terug te treden en ruimte te maken voor een interim-voorzitter. Het EP nam donderdag een resolutie aan van die strekking. De FIFA is niet gehouden de instructies van Brussel te volgen en liet zich in het verleden weinig gelegen liggen aan oproepen van onder meer de Raad van Europa.

Als Blatter aftreedt voor er een opvolger is gekozen volgt de eerste vicepresident in rang, de Kameroener Issa Hayatou, hem op om de lopende zaken te behartigen. (Novum)