Clicky


DK-Konfekture nieuwe klant van Nagel Danmark

DK-Konfekture nieuwe klant van Nagel Danmark
15-06-2015 12:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

PADBORG - Het Deense bedrijf DK-Konfekture K/S uit Herlev is een nieuwe klant van Nagel Danmark, een dochteronderneming van de Nagel-Group. De logistiek food-specialist heeft het magazijnmanagement en het orderpicking overgenomen van DK-Konfekture, evenals het transport en de distributie in
Denemarken. Gerenommeerde klanten van DK-Konfekture zijn onder andere Ritter Sport, Katjes en Fazer.

"De productervaring en expertise in de sector als gevolg van Nagel's bestaande samenwerking met Ritter Sport en andere zoetwarenfabrikanten waren doorslaggevend bij de gunning van het contract", aldus Dan Kongstedt, oprichter en directeur van DK-Konfekture. "Bovendien was Nagel in staat om op korte termijn een ​​speciale opslagplaats uitsluitend voor zoetwaren te regelen, in overeenstemming met onze richtlijnen."

Omdat de gunning medio december al plaatsvond, was Nagel Danmark in staat om de operationele uitvoering al begin 2015 te laten starten. De
huidige jaarlijkse hoeveelheid van 23.000 pallets wordt verwerkt in Padborg, het hoofdkantoor van Nagel Denemarken. Ongeveer drieduizend vierkante meter magazijnruimte met een temperatuurbereik van plus twaalf tot vijftien graden zal hiervoor worden gebruikt. "Onze opdracht omvat ook verpakking en co-packing", zo verklaart Kim Gravesen, CEO van Nagel Danmark.

Het suikergoed - chocolade, snoep, lollies en zoethout - wordt geregistreerd en dan omgepakt op kwartpallets of volle pallets voor verschillende klanten, afhankelijk van de campagne. Ze worden omwikkeld en adequaat geëtiketteerd. Daarna wordt het snoepgoed verspreid: 85 procent naar groothandels, ongeveer vijftien procent is bestemd voor de retailsector.

Daartoe kan Nagel Danmark putten uit een effectief netwerk. Het bedrijf heeft twee locaties en drie depots in Denemarken en biedt meer dan 47.000 vierkante meter opslagruimte met diverse temperatuurmogelijkheden. Naast vijfhonderd trailers, heeft de logistiek specialist zijn eigen vrachtwagens, waarvan er dagelijks 45 nationaal en 95 internationaal worden ingezet. 

De locatie in Padborg fungeert daarnaast als een centraal overslagmagazijn, een hub in de Nagel-Group netwerk voor nationaal en internationaal verkeer.
Deze distributiestructuren overtuigden ook DK-Konfekture.

Dan Kongstedt prijst: "Onze klanten zijn zeer tevreden met het leveringsschema. Het werkt allemaal soepel. De flexibiliteit en inzet van de medewerkers van Nagel en ook de intensieve IT-ondersteuning bij de start en opbouwfase hebben hieraan bijgedragen."