Clicky


Meer controle over nieuwsoverzicht Facebook

Meer controle over nieuwsoverzicht Facebook
09-07-2015 19:52 | Binnenland | auteur De Redactie

MENLO PARK - Facebookgebruikers krijgen meer controle over hun nieuwsoverzicht. Dat maakt het bedrijf bekend in een blogpost.

Bij de instellingen in de iOS-app kun je vanaf donderdag aangeven welke vrienden en pagina's altijd als eerste moeten worden getoond in het nieuwsoverzicht. Ook kunnen vrienden en specifieke pagina's worden ontvolgd, zodat deze updates niet meer in het overzicht verschijnen. Zo kan de gebruiker zijn nieuwsoverzicht uitdunnen zonder bijvoorbeeld iemand te hoeven ontvrienden.

Dat ontvolgen was overigens al mogelijk, maar volgens Facebook maakt de nieuwe interface het veel eenvoudiger. Het moet ook makkelijker worden om interessante nieuwe Facebookpagina's te vinden. Het sociale netwerk doet suggesties op basis van je likes. Ergens in de komende weken worden de functies uitgerold naar de Android-app en de desktopversie van Facebook.

Eerder deze week heeft Facebook het uiterlijk van het vriendenicoontje subtiel veranderd. Stond eerst het vrouwelijk silhouet iets kleiner dan het mannelijke afgebeeld, nu zijn het 'mannetje' en het 'vrouwtje' even groot weergegeven. Ook is de vrouw naar voren gehaald.