Clicky


Doden bij schietincident in Duitsland

Doden bij schietincident in Duitsland
10-07-2015 12:16 | Buitenland | auteur De Redactie

ANSBACH (ANP/DPA) - De man die vrijdag ten westen van de Beierse plaats Ansbach vanuit een auto op mensen heeft geschoten, is kort na de schietpartij gearresteerd. De dader schoot volgens zegslieden van de politie twee mensen dood. Beide slachtoffers stierven ter plaatse. De 47-jarige dader komt uit Ansbach volgens de Beierse autoriteiten en maakte een verwarde indruk.

Zijn eerste slachtoffer was in het gehucht Tiefenthal een bejaarde vrouw. De man zou de vrouw kort voor zijn daad hebben aangesproken. Vlak daarna schoot hij in een ander gehucht, Rammersdorf, een fietser vanuit zijn cabrio dood. Hij zou op nog twee anderen hebben geschoten.

De schutter werd na een massale klopjacht 30 kilometer verderop overmeesterd door personeel van een benzinestation en garage in Bad Winsheim.

Een medewerkster pakte het wapen van de dader toen die het even had neergelegd en twee garagemedewerkers overmeesterden hem vervolgens. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, dankte de moedige personeelsleden.

De burgemeester van Leutershausen, waar Tiefenthal deel van uitmaakt, reageerde geschokt. "In een plaatsje als dit, waar iedereen vredig woont, kennen we dit soort taferelen alleen van televisie", zei Siegfried Hess. "Ik ben verbijsterd."

De verdachte maakte een verwarde indruk en moet psychiatrisch worden onderzocht.