Clicky


Frankrijk verijdelt nieuwe aanslagen

Frankrijk verijdelt nieuwe aanslagen
15-07-2015 23:52 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS (ANP) - Frankrijk heeft deze week een serie terroristische aanslagen verijdeld. De politie heeft vier mannen gearresteerd die plannen hadden om aanslagen te plegen op militaire terreinen.

Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve woensdag gezegd. De verdachten, in de leeftijd van 16 tot 23, werden maandag opgepakt op verschillende plaatsen in Frankrijk. Een van hen is een ex-militair. Ze hadden contact met Franse jihadisten die in de gevangenis zitten, aldus Cazeneuve.

Frankrijk staat op scherp na een aantal aanslagen dit jaar. Afgelopen maand onthoofdde een islamist zijn baas en deed een poging een fabriek op te blazen. Dinsdag brak er brand uit bij twee chemische bedrijven in de buurt van Marseille. De branden bleken aangestoken, maar volgens Cazeneuve is er geen verband tussen de brandstichtingen en de arrestaties.

Volgens de minister telt Frankrijk 1850 burgers van wie bekend is dat ze betrokken zijn bij jihadistische netwerken. 500 van hen zijn als strijder vertrokken naar Syrië of Irak.