Clicky


CEVA Logistics opent nieuw distributiecentrum in Born

CEVA Logistics opent nieuw distributiecentrum in Born
16-07-2015 14:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BORN - CEVA Logistics opent een nieuw wereldwijd distributiecentrum in Born in Nederland, voor industriële reserve-onderdelen. Het distributiecentrum bestaat uit een warehouse van twaalfduizend vierkante meter en een yard van tienduizend vierkante meter.

Het warehouse beschikt over ruimte voor 28.000 pallets en heeft drieduizend vierkante meter vloeropslag. De yard heeft plaats voor vierduizend rekken en heeft 4500 vierkante meter vloeropslag. Het distributiecentrum biedt een volledige service, inclusief het lossen, de ontvangst en het opslaan van de goederen, de outbound picking, het verpakken en laden en de kwaliteitscontrole.



Born is centraal gelegen in Europa en is daardoor ideaal voor Europese distributie, vindt CEVA Logistics. CEVA verstuurt een verscheidenheid aan onderdelen zowel direct aan de eindklanten, als ter aanvulling van lokale distributiecentra wereldwijd.

Het distributiecentrum is gelegen op een industrieterrein met uitstekende vervoersverbindingen voor lucht- en zeetransport, wegtransport, het spoor en de binnenvaart. Daarnaast biedt deze locatie de mogelijkheid voor uitbreiding binnen en buiten.

De nieuwe locatie ligt in de nabijheid van de bestaande CEVA-locatie in Born, die zich op verschillende sectoren richt. CEVA biedt in Born werk aan ongeveer honderd mensen.



"We zijn erg trots op de opening van weer een distributiecentrum en de toevoeging van extra bedrijven aan ons klantenbestand. Het benadrukt onze expertise in zowel de handel in reserve-onderdelen als ons vermorgen om multinationals van een wereldwijde dekking te voorzien. Het is ons doel om onze jarenlange kennis en ervaring in deze industrie in te zetten als voordeel voor onze klanten," zegt Bart Beeks, Managing Director in de Benelux.