Clicky


Advies aan Europese Commissie om alle piloten te screenen

Advies aan Europese Commissie om alle piloten te screenen
17-07-2015 13:56 | Algemeen | auteur Redactie [TK]

BRUSSEL (ANP) - Alle piloten zouden een psychologische screening moeten ondergaan voordat ze aan de slag mogen bij een luchtvaartmaatschappij. Bovendien zouden details van medische bezoeken in een Europese database moeten komen te staan.

Dat zijn enkele aanbevelingen van een speciaal team aan de Europese Commissie na het drama met het vliegtuig van Germanwings dat door de copiloot bewust is gecrasht. Vandaag kwam het rapport in de openbaarheid.

De 'task force' kwam met nog vier andere aanbevelingen. Zo moet het principe van 'twee personen in de cockpit' gehandhaafd worden. Daarnaast zouden de luchtvaartmaatschappijen hun piloten steekproefsgewijs moeten testen op drugs en alcohol en moet er beter toezicht zijn op dokters die de piloten regelmatig checken. Als laatste moet er betere ondersteuning zijn voor piloten.

De copiloot van het bewuste Germanwingstoestel sloot de piloot uit de cockpit en liet het toestel met 150 mensen aan boord neerstorten in de Alpen. De jongeman had psychische problemen.

Brussel zal de adviezen bestuderen.