Clicky


FNV: Werknemers Van Gansewinkel willen verlenging Sociaal Plan

FNV: Werknemers Van Gansewinkel willen verlenging Sociaal Plan
17-07-2015 14:46 | Transport | auteur Redactie [TK]

EINDHOVEN - FNV Transport en Logistiek meldt dat de werknemers van afvalbedrijf Van Gansewinkel een verlenging willen van het bestaande Sociaal Plan. In september loopt dit Sociaal Plan af, na drie jaar. "Nu Van Ganswewinkel er veel beter voor staat, zijn de werknemers van mening dat er geen sprake kan zijn van een slechter doorlopend Sociaal Plan", zegt Henri Janssen, bestuurder FNV Transport & Logistiek.

"De werknemers hebben de vakbonden (FNV Transport, FNV Publiek Belang, CNV Vakmensen en de Unie) duidelijk meegegeven dat ze behoefte hebben aan rust in het bedrijf", aldus Henri Janssen.

Van Gansewinkel beraadt zich over voorstel

FNV Transport heeft donderdag overleg gevoerd met de directie van Van Gansewinkel Groep. De vakbond stapte het overleg in met het mandaat van de werknemers: het huidige Sociaal Plan bij afloop ongewijzigd voor een periode van drie jaar te verlengen.

"De afvaardiging namens de directie gaf aan het Sociaal Plan wel voor zeer beperkte tijd ongewijzigd te willen verlengen, maar niet tegemoet te kunnen komen aan onze vraag van drie jaar. Het idee van Van Gansewinkel was om in die korte (verlengde) periode over een compleet nieuw Sociaal Plan te gaan onderhandelen", vertelt Janssen.

De vakbond heeft daarop een 'creatief tegenvoorstel' gedaan. Van Gansewinkel heeft aangegeven zich hierover te willen beraden en hoopt volgende week donderdag tot een ‘deal’ te kunnen komen.

Na zomervakantie wellicht nieuw voorstel bespreken

"Mochten we er donderdag 23 juli niet uit komen, dan rest ons niets anders dan om direct na de zomervakantieperiode alle werknemers bij elkaar te roepen om wellicht een nieuw voorstel van Van Gansewinkel te bespreken", aldus Henri Janssen.