Clicky


Wim van de Camp maakt zich in China hard voor Europese transportsector

Wim van de Camp maakt zich in China hard voor Europese transportsector
17-07-2015 15:30 | Transport | auteur Redactie [TK]

DEN HAAG - Europarlementariër Wim van de Camp (CDA) brengt komende week met de China-delegatie van het Europees Parlement een bezoek aan China. Tijdens dit bezoek maakt Van de Camp (EVP-Fractiecoördinator transport) zich in het bijzonder hard voor de Europese transportsector.

De delegatie zal achtereenvolgens Peking en de industrie stad Shenyang aandoen. Het bezoek staat in het teken van ontmoetingen met verschillende Chinese lokale en nationale overheidsfunctionarissen, de voorzitter en leden van het Nationaal Volkscongres en vertegenwoordigers uit het Chinees bedrijfsleven.

Ook wordt gesproken met Europese officials in China, Europese journalisten en vertegenwoordigers van het Europees bedrijfsleven, zoals de auto-industrie.

Voor Wim van de Camp is dit bezoek van grote waarde: "De relatie met China is voor Europa zeer belangrijk, maar niet altijd makkelijk. Waar wij in Europa spreken van ‘copyright’, spreekt men in China van ‘the right to copy’. Ook blijven de mensenrechtenkwesties een serieus probleem. Tijdens de gesprekken zal het er op aankomen de juiste toon te vinden."