Clicky


A16 Breda dicht voor onderzoek na schietpartij

A16 Breda dicht voor onderzoek na schietpartij
21-07-2015 14:03 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BREDA (ANP) - De A16 tussen knooppunt Princeville en Breda Noord is dinsdag sinds 14.00 uur afgesloten voor sporenonderzoek na een schietincident maandagnacht. De afsluiting duurt volgens Rijkswaterstaat waarschijnlijk tot 16.00 uur, meldde Rijkswaterstaat dinsdag.

Op een aantal wegen rondom Breda zijn files ontstaan door de afsluiting. Verkeer aan de andere kant van het afgesloten stuk weg rijdt langzaam om naar het onderzoek te kijken. Een file is het gevolg. Ook op de omleidingsroute via de A58 Bergen op Zoom - Breda staat stilstaande verkeer.

Op de A16 werd in de nacht van maandag op dinsdag een zwarte VW Polo met Belgisch kenteken 'belaagd' door de inzittenden van een VW Golf en een zwarte Mercedes. Al rijdende werd er geschoten op de VW Polo, aldus de inzittenden. Na een aanrijding kwam de VW Polo bij een afrit tot stilstand. De bestuurders van de twee achtervolgende auto's gingen er toen vandoor.

De ANWB adviseert verkeer richting Rotterdam en Antwerpen om te rijden via Roosendaal en Bergen op Zoom. Verkeer richting Tilburg en Eindhoven kan het best omrijden via Waalwijk en Den Bosch. Rijkswaterstaat geeft zo lang als het onderzoek op de A16 duurt omrijroutes aan op matrixborden.