Clicky


Jouster opgepakt voor vernieling auto’s

Jouster opgepakt voor vernieling auto’s
22-07-2015 10:19 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

JOURE - De politie heeft dinsdagmorgen een 17-jarige inwoner van Joure aangehouden op verdenking van vernieling van auto’s. Afgelopen weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag, werden tien auto's, die geparkeerd stonden aan de Eeltjebaes en Boeijer vernield. Daarbij werden de ruitenwissers afgebroken en werden de auto’s bekrast.

De verdachte liep tegen de lamp toen een buurtbewoner een bewakingscamera had geïnstalleerd waarop de verdachte was te zien. Hij hield zich die nacht verdachte op bij de auto van een van de slachtoffers die op het erf geparkeerd stond. Naar aanleiding van deze beelden lichtte het slachtoffer de politie in. Na overleg met de Officier van Justitie werd de verdachte dinsdagmorgen aangehouden, meldt de politie.

De politie onderzoekt ook nog tientallen vernielingen aan auto’s, die in de periode van 20 december 2014 tot op heden werden gepleegd. De auto’s, die onder andere geparkeerd stonden in de Joksewei, De Boeijer, Helmhout, Eeltjebaes, Dukdalf, werden de ramen ingeslagen en ruitenwissers vernield. De verdachte zit vast en is inmiddels inverzekering gesteld. Tijdens de eerste verhoren op het politiebureau,  bekende de verdachte een aantal vernielingen te hebben gepleegd.