Clicky


De Band Uitzendbureau failliet verklaard

De Band Uitzendbureau failliet verklaard
29-07-2015 13:09 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

ZWAAG - De uitstel van betaling voor Uitzendbureau De Band is op dinsdag 28 juli door de rechtbank omgezet in een faillissement.

Op donderdag 16 juli werd door de rechtbank van Noord-Holland surseance van betaling verleend aan De Band Uitzendbureau BV, gevestigd aan De Compagnie 52 in Zwaag. De Band uitzendbureau is gespcialiseerd in het uitzenden en detacheren, en op payroll basis verhuren van vrachtwagenchauffeurs.

De reden voor de financiële problemen ligt in een pensioenclaim van het pensioenfonds vervoer. "Dat klopt", beaamde Mr. Kunst, bewindvoerder van het bedrijf op 16 juli.

Een bezoeker van Transport Online meldt dat de chauffeurs die voor het uitzendbureau rijden en de afgelopen dagen doorgewerkt hebben, al lange tijd geen salaris meer hebben ontvangen.

Eigenaar Duncan Renses ontkende bovenstaande ten stelligste. In een reactie na de surceanse van betaling liet hij weten: "De Band uitzendbureau BV is een groeiende en financieel gezond bedrijf. Er zijn geen betalingsachterstanden of openstaande schulden. Lonen en facturen worden altijd op tijd betaald. Dat kan iedereen beamen die samenwerkt met De Band."

Volgens Renses berust de pensioenclaim louter op een misverstand.

De Band is opgericht in 2008 door Duncan Renses en Nico Zeilemaker. Zeilemaker overleed echter in 2010.

Het bedrijf noemt zichzelf een uitzendbureau dat net dat beetje meer kan bieden. In kwaliteit, in persoonlijke benadering, in kennis en ervaring, maar vooral in de samenwerking met uitzendkrachten en opdrachtgevers.

Bij het bedrijf werkt, volgens de curator, een pool van circa 100 uitzendkrachten.

Het uitzendbureau heet volgens eigen zeggen bewust “De Band”. "Het is de verbinding tussen de vrachtwagen en de weg en daarmee symbolisch wat wij willen zijn voor personeel en bedrijven. Maar het geeft ook onze onderlinge relatie weer, waarbij persoonlijke benadering en werkplezier voorop staat.
We hechten niet aan omvang of status. We zien vaak dat de ambitie om groot te worden de boventoon gaat voeren en ten koste gaat van medewerkers en klanten. Daarom blijven we een bureau met een beperkte omvang, zodat we trouw kunnen blijven aan onze visie", aldus de bedrijfswebsite.