Clicky


Aviapartner slijt vrachtafhandeling Schiphol aan Arabisch Dnata

Aviapartner slijt vrachtafhandeling Schiphol aan Arabisch Dnata
29-07-2015 13:58 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL (ANP) - Het Arabische Dnata, een van de grootste leveranciers van diensten voor de luchtvaart, neemt de vrachtafhandelingsactiviteiten van Aviapartner op Schiphol over. Dat maakte het bedrijf uit Dubai woensdag bekend.

Met de overname wordt Dnata actief in het afhandelen van vracht via de Amsterdamse luchthaven. De overgenomen faciliteiten omvatten naast de volledige Cargo Handling Operations, ook het Schiphol Animal Centre, het Temperature Control Centre en de Freighter Ramp Handling. Aviapartner beschikt in Amsterdam over 44.000 vierkante meter opslagruimte voor vracht.

Financiële details over de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. De aankoop wordt nog getoetst aan de Nederlandse concurrentieregels. Naar verwachting wordt daarover in september uitspraak gedaan.

Het Arabische bedrijf is na de overname van de cargo-afdeling van Aviapartner wereldwijd verantwoordelijk voor de afhandeling van meer dan twee miljoen ton vracht via 26 luchthavens, waarvan tien in Europa. "Amsterdam is een belangrijke Europese hub", aldus Dnata, die verdere groei voorziet voor de vrachtafhandeling op Schiphol.

Aviapartner is overigens niet de enige partij op Schiphol die vracht afhandelt.