Clicky


Brand luchthaven Rome belemmert vliegverkeer

Brand luchthaven Rome belemmert vliegverkeer [+foto's]
29-07-2015 17:08 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

FIUMICINO/ROME (ANP) - Een bosbrand naast de Romeinse luchthaven Fiumicino heeft het vliegverkeer er woensdag enige tijd ernstig belemmerd. Italiaanse media meldden dat de autoriteiten alle vluchten vanaf het vliegveld hadden opgeschort en het aantal vluchten naar Fiumicino beperkten. Later in de middag werd de brand bedwongen en begon de toestand weer terug naar normaal te keren, meldde RaiNews.

De brand woedde in een natuurgebied met naaldbomen pal naast een van de start- en landingsbanen van het drukste vliegveld van Italië. Dat had begin mei ook al te kampen met een grote brand. Een terminal ging in vlammen op waardoor Fiumicino dicht moest. De terminal is net hersteld en werd 17 juli heropend.

De luchthaven die officieel Fiumicino - Aeroporto Internazionale Leonardo da Vinci heet, stamt uit 1960 en moest de oudere luchthaven Roma Ciampino ontlasten. Vorig jaar bediende de luchthaven 38,5 miljoen reizigers en is daarmee de achtste luchthaven van Europa, na Heathrow, Charles-de-Gaulle, Frankfurt, Istanbul-Atatürk, Schiphol, Barajas-Madrid en München.