Clicky


Stoneridge en Orlaco tekenen strategische samenwerkingsovereenkomst voor spiegelvervangende systemen

Stoneridge en Orlaco tekenen strategische samenwerkingsovereenkomst voor spiegelvervangende systemen
11-08-2015 11:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BARNEVELD - Stoneridge, een toonaangevende internationale leverancier van informatiesystemen voor bestuurders van bedrijfsvoertuigen, vrachtwagens, bussen en de autobranche, en Orlaco Products BV, de toonaangevende leverancier van camerasystemen voor onder meer voertuigen, hebben een strategische alliantieovereenkomst getekend om elektronische spiegelvervangende systemen te ontwikkelen, produceren en verkopen.

Het spiegelvervangende systeem MirrorEye combineert de cameratechnologie van Orlaco met de bestuurdersinformatietechnologie (het display, de elektronica en de systeemintegratie) van Stoneridge tot een innovatief, toonaangevend product in de markt om de veiligheid en het brandstofverbruik te verbeteren.

Op grond van de overeenkomst ontwerpen, ontwikkelen en produceren de twee bedrijven spiegelvervangende systemen die ten eerste gericht zijn op bedrijfswagens en offroad transportmarkten. Stoneridge is verantwoordelijk voor het totale systeem en de producten in het interieur van het voertuig en Orlaco is verantwoordelijk voor de producten aan de buitenkant van het voertuig. Deze systemen zullen voldoen aan ISO 16506:2015, dat betrekking heeft op camera-monitorsystemen.

"Onze bedrijven werken uitstekend samen en dat geeft ons alle vertrouwen in ons gezamenlijk vermogen om een innovatieve oplossing op de markt te brengen", zegt Henrie G. van Beusekom, Executive Director van Orlaco.

"Deze strategische alliantie is een effectieve methode om onze gepatenteerde technologie samen met een toonaangevende leider te introduceren en de markt te voorzien van een geïntegreerde oplossing die dankzij onze gebundelde krachten is ontstaan."

“De ware kracht van dit nieuwe technologische platform is dat we de spiegelfunctionaliteit spectaculair hebben verbeterd door het leveren van nachtzicht, camera’s die automatisch meedraaien bij het insturen en de mogelijkheid om video-opnamen te maken voor analyses en veiligheid.”

“Deze strategische alliantieovereenkomst brengt een wereldwijde marktleider op het gebied van instrumentatie en elektronica en een vooraanstaande cameraleverancier samen”, zegt Jon DeGaynor, CEO van Stoneridge Inc.

“Het spiegelvervangende systeem MirrorEye wordt geprezen in testen van bestuurders, die het systeem hebben uitgeprobeerd onder verschillende rijomstandigheden. MirrorEye vergroot het zichtveld van de bestuurder, verbetert het nachtzicht en bevordert veiligere arbeidsomstandigheden voor chauffeurs en wagenparken. Naast de aantrekkelijke voordelen voor veiligheid, verbetert het kleine ontwerp aan de buitenkant van de truck in vergelijking met traditionele spiegels het brandstofverbruik door verbeterde aerodynamica. Proefritten tonen een aanzienlijk lager brandstofverbruik. Deze spiegelvervangende oplossing is de beste in zijn klasse en bevestigt opnieuw de voortdurende betrokkenheid van onze bedrijven om innovatie en waarde te leveren aan klanten over de hele wereld.”