Clicky


Opruimwerk Alphen vergelijkbaar met mikado

Opruimwerk Alphen vergelijkbaar met mikado
12-08-2015 13:20 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Het opruimen van de ravage van het kraanongeval in Alphen aan den Rijn moet heel voorzichtig gebeuren zodat geen nieuwe schade ontstaat. De klus valt te vergelijken met het spel mikado, waarbij de stokjes één voor één verwijderd worden zonder dat andere mogen bewegen. "Alleen is dit geen spel maar, serieuze werkelijkheid", zegt een woordvoerder van aannemer Mourik.

Wanneer met het opruimwerk kan worden begonnen, is nog onduidelijk. "Er wordt hard aan gewerkt om dat voor te bereiden", liet een woordvoerster van de gemeente woensdag weten.

Vorige week maandag kieperden een brugdek en twee grote kranen om in de Zuid-Hollandse plaats, met een enorme schade als gevolg.

Meetinstrumenten

In het getroffen gebied in Alphen hebben externe experts meetinstrumenten aangebracht op delen van de rampplek. Zo kunnen de deskundigen de situatie nauwkeurig in de gaten houden en kunnen op tijd maatregelen worden genomen als ergens de stabiliteit in gevaar komt. Ook bij het opruimwerk kan hiervan gebruik worden gemaakt, aldus Mourik.

Mourik was hoofdaannemer van de klus die helemaal mis ging toen het brugdek en de kranen uit balans raakten en terechtkwamen op een aantal panden in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. Of het bedrijf wordt ingeschakeld bij het bergingswerk is ook nog niet helder.