Clicky


Vrachtwagenchauffeur die Tracy Morgan aanreed veel te lang achter stuur

Vrachtwagenchauffeur die Tracy Morgan aanreed veel te lang achter stuur
12-08-2015 15:35 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

WASHINGTON(ANP) - De vrachtwagenchauffeur die betrokken was bij het ongeval waarbij Tracy Morgan vorig jaar juni zwaargewond raakte, zat veel te lang achter het stuur. Dat concludeerde de National Transportation Safety Board. Volgens de Amerikaanse raad voor verkeersveiligheid was de chauffeur al 28 uur op. Morgan verloor een van zijn vrienden bij het ongeval.

De vrachtwagenchauffeur reageerde te laat op een lagere maximumsnelheid in verband met werkzaamheden. Volgens de NTSB had de aanrijding voorkomen kunnen worden als de man, die voor supermarktketen Walmart werkte, zich aan de lagere maximumsnelheid had gehouden.

De raad voor verkeersveiligheid stelt dat de verwondingen van Morgan en de andere passagiers van de aangereden limousine niet zo erg hadden hoeven zijn. Uit onderzoek bleek dat alle inzittenden geen gordel droegen en hun hoofdsteunen niet goed hadden afgesteld. Een van de inzittenden kwam bij het ongeval om het leven, twee van de drie anderen raakten ernstig gewond. Morgan verbleef weken in een ziekenhuis en revalidatiekliniek, de 46-jarige komiek is nog steeds niet de oude. Behalve hersenletsel had hij ook een been, neus en ribben gebroken.