Clicky


Traangas gebruikt tegen boze Belgische boeren na binnendringen Aviapartner

Traangas gebruikt tegen boze Belgische boeren na binnendringen Aviapartner
19-08-2015 08:12 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

LUIK (ANP) - De Belgische politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag bij het vliegveld van Luik traangas ingezet tegen boze boeren. Die waren een gebouw van bagageafhandelaar Aviapartner binnengedrongen. Voor dat gebouw en dat van luchtvaartmaatschappij Qatar Airways hadden zich zo'n zeshonderd boeren met vierhonderd tractoren verzameld. Ze blokkeerden de toegang.

Dinsdagavond was ook de toegang naar een vestiging van pakketvervoerder TNT bij het vliegveld geblokkeerd door boeren. Die zijn om verschillende redenen boos. Ze willen onder meer een betere prijs voor hun producten en melkboeren eisen hervormingen om de melkmarkt te stabiliseren.

Er werden dinsdag ook snelwegen geblokkeerd, zoals dat eerder deze zomer ook al gebeurde in België. Op de E42 van de Duitse Eifel richting Luik en op de E40 tussen Luik en Aken werd het verkeer dinsdagavond gehinderd door langzaam rijdende tractoren. Volgens de VerkeersInformatieDienst zorgde dat voor problemen voor het verkeer, maar was alles aan het begin van de nacht weer normaal.

De boeren hebben aangekondigd dat ze woensdag weer actie gaan voeren. Er komen blokkades op de E411 tussen Brussel en Luxemburg. Dat is een doorgaande verbinding naar Frankrijk, die ook door veel Nederlandse vakantiegangers wordt gebruikt.