Clicky


Chauffeurs wegen met iPad op project van Bam Infra

Chauffeurs wegen met iPad op project van Bam Infra
19-08-2015 09:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Op de projectlocatie van BAM Infra bedienen chauffeurs de weegbrug met de iPad applicatie WeegNet van ThunderBuild. Op het ‘Landgoed Bentwoud’ wordt in totaal 300.000 ton grond ingenomen. De grond wordt hergebruikt voor de aanleg van een heuvel in het natuurgebied. Door deze toepassing ontstaat een natuurlijke glooiing die bijdraagt aan de bijzondere uitstraling van het landgoed.

Weegbrug en software

Op de ontvangstlocatie ligt een mobiele weegbrug van Pfister Weegtechniek. Door middel van een hardware koppeling is de weegbrug aangesloten op WeegNet; de weegbrugsoftware van ThunderBuild. Chauffeurs voeren in drie eenvoudige stappen de weging uit op de iPad, die in de bouwkeet is bevestigd. Het kenteken wordt ingevoerd en de locatie van herkomst wordt gekozen. Als de chauffeur op de knop ‘wegen’ heeft gedrukt is de lading geregistreerd. Chauffeurs die met de Grip app werken hoeven deze handelingen niet uit voeren, zij kunnen in de cabine blijven en de weegbrug bedienen met de Grip app.

Universele werkwijze

Alle grondtransporten naar deze locatie zijn voorzien van een digitale begeleidingsbrief. Hiervoor hebben transporteurs drie werkwijzen waaruit zij zelf kunnen kiezen. Sommige transporteurs ontvangen het transportdocument op hun boordcomputer vanuit de softwareapplicatie Afvalmelding. Chauffeurs die in het bezit zijn van een smartphone kunnen gebruik maken van de gratis te downloaden Grip app (Android en iOS). Indien de chauffeur geen boordcomputer of smartphone heeft, kan een medewerker van BAM Infra de chauffeur een brief per SMS sturen vanuit de softwareapplicatie Afvalmelding. Zo is er voor iedere situatie een gebruiksvriendelijke oplossing gecreëerd.

100% digitale registratie

Door de gehanteerde werkwijze is BAM Infra gegarandeerd van een compleet digitaal dossier. Omdat WeegNet een webapplicatie is, kan alle informatie vanaf iedere werklocatie worden geraadpleegd. Een rapportage van het aantal ritten en/of de hoeveelheden met de daarbij behorende begeleidingsbrieven worden in een PDF of Excel bestand weergegeven. Uiteraard is het mogelijk om de data te exporteren naar een CSV bestand zodat het weer kan worden geïmporteerd in ieder gewenst ander systeem.

Kostenbesparing en transparantie

Een weegbrugbediener is op dit gronddepot overbodig geworden. Ook het administreren en archiveren van de wettelijk verplichte documenten is niet meer van toepassing. Documenten waren soms onvolledig, onduidelijk ingevuld of kwijt. Alle genoemde handelingen namen in het verleden onnodig veel tijd in beslag. De werkwijze met de applicaties van Thunderbuild hebben niet alleen een tijd- en kostenbesparing gerealiseerd maar ook een hoge mate van transparantie. BAM Infra is van plan deze werkwijze landelijk te implementeren in de overige regio’s.