Clicky


Man overvalt postkantoor in België met bomgordel

Man overvalt postkantoor in België met bomgordel
20-08-2015 11:27 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP) - Een nog onbekende man heeft woensdagmiddag een postkantoor in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe overvallen met een bomgordel. De man wist te ontkomen met circa 1500 euro. Het is volgens bronnen in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws de eerste keer dat in België een overval met een bomgordel is gepleegd.

Even voor 14.00 uur woensdagmiddag stapte de man het postkantoor binnen. Hij liep naar de toonbank om geld over te maken naar het buitenland toen hij een papier met instructies neerlegde. De man eiste in gebrekkig Frans geld en dreigde ermee de boel te laten ontploffen als de medewerkers alarm sloegen of de politie zouden inseinen.

Hij herhaalde deze instructies ook mondeling en sloeg daarbij zijn jas open. Volgens de getuigen in de krant had de man een bomgordel om met zes staven en een zwarte doos met knipperlicht. In zijn hand had hij een soort afstandsbediening, die via zijn mouw aan de gordel was bevestigd. Daarop overhandigden de medewerkers de inhoud van de kassa's, waarna de verdachte ervan door ging.

Het staat nog niet vast of de bomgordel echt was.