Clicky


Mannen misdragen zich bij graf prins Friso

Mannen misdragen zich bij graf prins Friso
21-08-2015 09:16 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

LAGE VUURSCHE (ANP) - Twee twintigers uit Almere hebben zich in juni misdragen op de begraafplaats van de Stulpkerk in Lage Vuursche. Op die begraafplaats naast Kasteel Drakensteyn ligt prins Friso begraven. Of de mannen het specifiek gemunt hadden op het graf van de prins kon het Openbaar Ministerie vrijdag nog niet zeggen. Het graf is overigens niet beschadigd, aldus een woordvoerster van justitie.

De mannen maakten deel uit van een groepje dat volgens het OM "rotzooi trapte'' op de begraafplaats. De politie was hen al vrij snel op het spoor en ontbood de Almeerders op het bureau. Daar gaven ze hun wangedrag vrijwel meteen toe.

Drie groepsleden hadden niks strafbaars gedaan, aldus het OM. Wat er met de andere twee gaat gebeuren moet het OM nog beslissen. Mogelijk krijgen ze een geldboete of moeten ze excuses maken aan de nabestaanden. Dat zou onder meer de koninklijke familie zijn.

Op de begraafplaats van de Stulpkerk is het nog steeds bijna elke dag druk, sinds prins Friso er in augustus 2013 werd begraven. Niet alle bezoekers gedragen zich volgens het kerkbestuur respectvol. Ze lopen over andere graven, vertrappen bloemen, maken herrie en hinderen nabestaanden die andere doden komen bezoeken. De gemeente Baarn studeert op een oplossing voor het parkeerprobleem in het piepkleine dorpje.