Clicky


Beurzen Europa leveren weer in

Beurzen Europa leveren weer in
26-08-2015 17:49 | Financieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn woensdag met verliezen de handel uitgegaan. De sessie kenmerkte zich door stevige schommelingen. Zo dook de AEX in Amsterdam na de openingsbel diep in het rood, om na een opleving in de middag toch weer met verlies te eindigen. Ook elders in Europa was het 'Jantje lacht, Jantje huilt, na het uitblijven van een opleving van de Chinese beurzen.

De AEX-index sloot 1,8 procent lager op 428,73 punten. De MidKap daalde 0,9 procent naar 639,91 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren 1,3 tot 1,7 procent. In China sloot de beurs in Shanghai eerder op de dag 1,3 procent lager. Beleggers konden pas woensdag reageren op de renteverlaging door de Chinese centrale bank.

De handel op de Europese beurzen kreeg in de middag steun van de Europese Centrale Bank (ECB), wiens hoofdeconoom er woensdag op wees dat de tragere groei in opkomende markten als China ook in Europa de prijsontwikkeling drukt. Daarmee zou de inflatiedoelstelling van de ECB verder in gevaar kunnen komen, waardoor de kans op nieuwe stimuleringsmaatregelen mogelijk toeneemt.