Clicky


Link dode A73 met liquidatie crimineel België

Link dode A73 met liquidatie crimineel België
29-08-2015 00:39 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROERMOND (ANP) - Er is een link tussen de man die donderdag dood werd gevonden op de A73 en de liquidatie van de Belgische topcrimineel Silvio Aquino. De vermoedens over het verband tussen beide zaken bestonden al, maar werden vrijdagavond pas door het Belgische Openbaar Ministerie in Hasselt bevestigd.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie in Limburg bevestigde vrijdag dat de A73-zaak is overgedragen aan Hasselt omdat het "zwaartepunt van het onderzoek'' naar België is verhuisd.

Ambulancemedewerkers vonden donderdagmiddag rond 13.00 uur een dode man naast een auto aan de A73 in Roermond. Direct daarna gingen drie onbekende mannen er in een beige Jaguar met valse kentekenplaten vandoor. De politie bekeek vrijdag beelden die zijn gemaakt met de vaste camera's die bij die plek hangen.

Vlak voordat de ambulancemedewerkers de man vonden, werd Aquino in Opglabbeek klemgereden en doodgeschoten. De vier mannen die de liquidatie voltrokken zouden zijn vermomd als nepagenten. Aquino stond met twee broers en 35 andere beklaagden terecht in een rechtszaak over cocaïnesmokkel.