Clicky


'7000 banen extra in de kinderopvang'

'7000 banen extra in de kinderopvang'
07-09-2015 22:49 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

UTRECHT (ANP) - Het extra geld dat het kabinet beschikbaar wil stellen voor de kinderopvangtoeslag levert naar verwachting 7000 banen op. Dat heeft de brancheorganisatie Kinderopvang in een reactie laten weten. Volgens de organisatie is dit een goede impuls voor het herstel van de sector die de afgelopen jaren flinke klappen heeft gekregen.

"Met het extra geld verbetert de financiële bereikbaarheid van kinderopvang voor ouders en zullen meer kinderen van de opvang gebruik gaan maken. Hiermee onderstreept het kabinet het belang van kinderopvang voor de ontwikkeling van ieder kind en voor de arbeidsparticipatie. Dit versterkt de economie, voor nu en in de toekomst'', aldus de organisatie.

Het extra geld komt bovenop de 60 miljoen euro die al was uitgetrokken voor voorschoolse voorzieningen. Goed nieuws voor alle ouders en kinderen in Nederland maar ook voor het kabinet, aldus de brancheorganisatie.

"Het zal ook bijdragen aan het realiseren van 20 procent van de kabinetsdoelstelling om de komende jaren 35.000 banen te creëren''. Daarnaast is het ook voor andere sectoren goed. Ruim 50.000 werkende ouders gaan weer gebruikmaken van kinderopvang en zijn daardoor beter inzetbaar in het arbeidsproces, berekende bureau Buitenhek in opdracht van Kinderopvang.