Clicky


Lek Amsterdam gedicht maar veel wateroverlast

Lek Amsterdam gedicht maar veel wateroverlast [+foto's]
08-09-2015 09:41 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De brandweer en andere hulpdiensten zijn er in geslaagd het lek te dichten in de waterleiding in Amsterdam-Zuid. De gesprongen waterleiding zorgt dinsdagochtend voor veel overlast in de buurt van de Amstelveenseweg, in de buurt van het VU Ziekenhuis en de VU (Vrije Universiteit) in Amsterdam.

"Zo'n twintig patiënten van het ziekenhuis worden tijdelijk overgebracht naar een andere locatie omdat de stroom is uitgevallen op de etage waar ze verblijven'', aldus een politiewoordvoerder. De onderste verdieping van het ziekenhuis is ondergelopen.

Op Twitter meldt het ziekenhuis dat alle acute afdelingen zijn gesloten. Ook de polikliniek is dicht. Een woordvoerder zegt dat ook operaties voorlopig niet plaatsvinden. Het operatieprogramma was nog niet opgestart dinsdagochtend. Patiënten lopen geen gevaar'', aldus de zegsman. Op de onderste verdieping van het ziekenhuis bevinden zich technische installaties en machines.

Door de breuk in de waterleiding op de Amstelveenseweg, bij de Van der Boechorstraat in Amsterdam-Zuid, is de openbare weg veranderd in een snelstromende rivier. Diverse straten staan blank. "Het water wordt zoveel mogelijk weggepompt en verder zal het langzaam maar zeker moeten wegzakken.''

De breuk in de waterleiding zorgt voor overlast op de ringweg A10 rond de hoofdstad. "In beide richtingen is de afrit S108 bij het VUmc afgesloten'' aldus een ANWB-woordvoerder. Daardoor staat het verkeer vast op de ringweg A10, de A4 richting Amsterdam en op de doorgang van de A9 naar de A4 (Haarlem richting Amstelveen).