Clicky


Defensie helpt met wegpompen water bij VU Medisch Centrum

Defensie helpt met wegpompen water bij VU Medisch Centrum
08-09-2015 12:13 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Defensie helpt met mankracht en materiaal met het wegpompen van het water in de omgeving van het VU Medisch Centrum in Amsterdam-Zuid, waar een breuk in de waterleiding dinsdag voor veel overlast zorgde.

De breuk ontstond in de Van der Boechorstraat, een zijstraat van het ziekenhuis. Daar is een groot gat in de weg ontstaan, waar een auto half in verdwenen is. De straten in de omgeving zijn nog altijd afgezet. Ook de afrit van de S108 bij het VUmc is afgesloten, waardoor veel files op de A10 ontstonden.

Door het waterlek liep de onderste verdieping van het ziekenhuis onder, waardoor de elektriciteit deels uitviel. In één toren van het ziekenhuis is inmiddels weer stroom, meldde een zegsman van de politie. Daar zijn alle patiënten van de afdeling intensive care naartoe gebracht.

In de rest van het gebouw worden de noodaggregaten weer opgestart. Mocht dat niet lukken, dan zou het ziekenhuis volgens de politie tot ontruiming kunnen overgaan. Er staan zeker dertig ambulances klaar als evacuatie nodig is.