Clicky


Rechter verbiedt staking bij Lufthansa

Rechter verbiedt staking bij Lufthansa
09-09-2015 13:45 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

FRANKFURT (ANP/DPA) - De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa moeten stoppen met hun staking. Dat heeft een regionale rechtbank in de deelstaat Hessen woensdag bepaald. Een lagere rechter in Frankfurt stelde een dag eerder de stakers nog in het gelijk.

De piloten van Lufthansa voerden woensdag voor de tweede dag op rij actie. Daardoor kwamen circa duizend vluchten binnen Europa te vervallen, waarvan een handvol van en naar Schiphol. Dinsdag staakten de piloten van de grote toestellen die naar verre oorden vliegen. Daardoor moesten 84 lange vluchten worden geannuleerd. De acties hebben opnieuw vele duizenden reizigers getroffen.

Lufthansa hoopt het vliegverkeer donderdag weer te kunnen normaliseren. Het oordeel van de rechter kwam daarvoor woensdag te laat, waardoor zo'n 140.000 passagiers alsnog door de acties werden geraakt.

De piloten verzetten zich al anderhalf jaar tegen bezuinigingen op hun arbeidsvoorwaarden en plannen van de directie om meer goedkope vluchten te gaan aanbieden. Twaalf keer eerder legde een deel van de vliegers een dag het werk neer. Dat kostte de luchtvaartgroep al enkele honderden miljoenen euro's.