Clicky


2,5 jaar cel voor doodrijden vrouw Enschede

2,5 jaar cel voor doodrijden vrouw Enschede
17-09-2015 13:37 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ALMELO (ANP) - Een man die vorig jaar in Enschede met een slok op een 25-jarige vrouw en haar hond doodreed toen zij de weg overstaken, moet tweeënhalf jaar de cel in. Hij moet de vriend van de vrouw, die het ongeluk zag gebeuren, 35.000 euro schadevergoeding betalen. Hij mag vier jaar lang geen auto rijden.

De verdachte reed midden in de nacht over de Zuid Esmarkerrondweg, aan de zuidkant van Enschede. Bij een rotonde stak het slachtoffer over. Ze werd geraakt. Haar vriend liep net voor haar en bleef ongedeerd. Hij heeft wel psychische klachten, omdat hij met eigen ogen zag hoe zijn vriendin werd doodgereden.

De automobilist had meer dan drie keer zoveel alcohol in zijn bloed als toegestaan. Bovendien reed hij met 65 tot 80 kilometer per uur door de bebouwde kom.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden twee jaar cel geëist, de gangbare straf voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk met alcohol op. De straf van de rechtbank viel hoger uit omdat de man veel te hard reed en al eerder beboet was wegens rijden onder invloed. De rechtbank woog ook mee dat hij, voordat hij op weg ging, door een vriend gewaarschuwd was dat het niet verstandig was om nog naar huis te rijden.