Clicky


Man op toilet Thalys reageert nergens meer op

Man op toilet Thalys reageert nergens meer op [+video]
18-09-2015 08:56 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - De man die zich in de Thalys-trein op Rotterdam op het toilet heeft verschanst, reageert niet op pogingen om contact te leggen door de politie. Inmiddels zijn ook politiehonden op het station aangekomen en zijn toeschouwers en pers verder teruggedrongen om meer ruimte te maken voor de politie.

Een man kwam aanrennen en sprong de trein in, waarna hij het toilet inging. We willen hem zo snel mogelijk op een veilige manier uit de trein te halen, meldde de politie. De eerste acht perrons van Rotterdam CS zijn ontruimd, op de andere perrons komen en vertrekken weer treinen. Maar het treinverkeer rond Rotterdam zal de komende uren sowieso ontregeld zijn, verwachten de NS en de ANWB.

 

Een deur van de trein staat open in het gedeelte waar de verdachte zich heeft opgesloten. Het arrestatieteam stond op het punt de trein binnen te gaan, maar trok zich daarna weer terug. Waarom precies, is niet duidelijk.

,,We nemen het zekere voor het onzekere'', aldus een politiewoordvoerster, doelend op de gewelddadigheden in een Thalystrein, vorige maand in Frankrijk. Een 25-jarige Marokkaan werd toen overmeesterd in de trein tussen Amsterdam en Parijs. Ook hij had zich in een toilet verstopt. De man was daar bezig met het voorbereiden van een aanslag.

Oplettende medepassagiers overmeesterden toen de verdachte, die onder meer een kalasjnikov, een pistool en een mes bij zich had. Zij ontvingen een hoge Franse onderscheiding uit handen van president François Hollande.