Clicky


Wolters Kluwer Transport Services lanceert zijn nieuwe transport- en vrachtuitwisselingsplatform

Wolters Kluwer Transport Services lanceert zijn nieuwe transport- en vrachtuitwisselingsplatform
18-09-2015 13:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZAVENTEM - Wolters Kluwer Transport Services lanceert vandaag, vrijdag 18 september,  een nieuwe versie van Teleroute vrachtuitwisseling; deze Software as a Service (SaaS) verbindt transporteur en expediteur nu nog gerichter met klanten voor een efficiënter samenwerking.

SaaS-modus en een steeds verder doorgevoerde interconnectie voor relevante informatie in real time

Met 30 jaar ervaring is Wolters Kluwer Transport Services trots zijn nieuwe editie van de vrachtuitwisseling Teleroute te kunnen voorstellen. Teleroute mikt op mobiliteit en profileert zich op alle platformen (internet, mobiel, tablets) met een nieuwe interface die veel intuïtiever en sneller werkt en bovendien geen installatie vereist.

Transportstromen gaan alsmaar sneller, en de transporteur en expediteur moeten dan ook steeds sneller kunnen inspelen op de behoeften en eisen van potentiële en bestaande klanten. De nieuwe Teleroute vrachtuitwisseling beantwoordt aan deze eisen om tijd te winnen en snel te reageren. Zodra er een nieuw vrachtaanbod binnenkomt dat beantwoordt aan wat de gebruiker zoekt, wordt hij daarvan meteen op de hoogte gebracht met een melding; de gebruiker krijgt alle benodigde informatie in een oogopslag en kan onmiddellijk contact opnemen met de aanbieder.

Met zijn nieuwe modulaire en aanpasbare interface maakt Teleroute het mogelijk om ‘widgets’ en een uniek dashboard te gebruiken die de zichtbaarheid van vrachten en beschikbare voertuigen verhogen en het beheer ervan vergemakkelijken. Naast beschikbare ladingen over heel Europa biedt de beurs nu ook dagelijks voertuigen aan.

Vernieuwde zoekfuncties voor vrachten en/of voertuigen

Met deze nieuwe oplossing krijgen de klanten van Teleroute in een recordtijd toegang tot alle aanbiedingen; zo kun je zoekopdrachten instellen per stad, regio of land langs het traject, of ook op basis van de reistijd afhankelijk van de beschikbare rij-uren van de chauffeur. Nog een optie is dat je

met de muis zones afbakent waarbinnen je op zoek gaat naar vrachten. Alle gegevens (kaarten, kosten voor het omrijden, naam van de aanbieder enz.) verschijnen automatisch op het scherm, waardoor iedereen de juiste beslissing neemt. Vrachtaanbieders krijgen op hun beurt de garantie dat hun vrachten beter in de zoekresultaten te zien zullen zijn doordat de vrachtuitwisseling rechtstreeks in Teleroute geïntegreerd is. Zij zien bovendien direct en automatisch welke voertuigen voor hun vracht beschikbaar zijn.

Een betere samenwerking tussen de gebruikers

Het nieuwe platform is volledig geïntegreerd in Community Manager, de oplossing van WKTS om online samen te werken en tegelijk als een directory fungeert voor de klanten. Dat geeft er meteen ook een ‘sociale’ dimensie aan. De gebruiker kan er immers makkelijk scenario’s mee uitwerken voor het depot van zijn vrachten, gebaseerd op ‘vooraf gedefinieerde’ groepen van transporteurs en expediteurs volgens verschillende criteria (geografisch, type lading, type goederen, …).

De transporteur en expediteur plaatst zich met zijn profiel (type transport, specialisaties, voornaamste routes), in een openbare directory met 30.000 gecontroleerde transportleveranciers die over de nodige referenties beschikken. Zo diversifieert hij zijn partners en klanten en creëert hij nieuwe commerciële mogelijkheden op de lijnen die hij geregeld gebruikt. Desgewenst kan de transporteur en expediteur ook de officieel vereiste documenten binnen het kader van de transportregelgeving ter beschikking stellen van het netwerk. Hij heeft zelfs toegang tot een online privéruimte waar hij in alle veiligheid documenten en gegevens kan uitwisselen om zo efficiënt mogelijk samen te werken met klanten en partners.

Zoals altijd voldoet ook deze nieuwe vrachtuitwisseling van Teleroute aan alle kwaliteits- en veiligheidsnormen die de naam van het product gemaakt hebben. Dat geeft de transporteur en expediteur de garantie in een omgeving op Europees niveau te kunnen werken en zijn commerciële kansen en economische vooruitzichten aanzienlijk te vergroten.