Clicky


Verdachte Thalys Rotterdam vermoedelijk zwartrijder

Verdachte Thalys Rotterdam vermoedelijk zwartrijder
19-09-2015 19:25 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - De verdachte die zich vrijdagochtend opsloot in het toilet van de Thalys op het Centraal Station in Rotterdam is vermoedelijk een 16-jarige jongen die als zwartrijder naar Frankrijk wilde. Het onderzoek loopt nog, maar er is tot nu toe geen enkele aanwijzing dat hij een misdrijf wilde plegen.

De politie denkt dat de jongen geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft. Zijn identiteit staat nog steeds niet voor 100 procent vast, liet een woordvoerster van de politie zaterdag weten.

Het vaststellen van de identiteit kost tijd omdat hij geen legitimatie bij zich had. Ook is hij verward en moet hij worden gehoord met behulp van een tolk, aldus de politie, die nog niks zegt over zijn vermoedelijke afkomst.

Gesteldheid

De jongen zit nog vast. Gezien zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid wordt ook bekeken welke hulp hij nodig heeft.

Het Centraal Station werd ontruimd nadat de verdachte de trein van Amsterdam naar Parijs was ingerend. Bijna drie uur later werd hij overmeesterd door een arrestatieteam. Hij bleek ongewapend en verzette zich niet. Wegens hyperventilatie werd hij voor controle tijdelijk naar een ziekenhuis gebracht. In de trein zijn geen explosieven gevonden.