Clicky


Negen nieuwe Scania's voor Luik Natie

Negen nieuwe Scania's voor Luik Natie
22-09-2015 10:01 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NEDER-OVER-HEEMBEEK(b) - Het belgische Luik Natie, de specialist in containertransport, heeft negen nieuwe Scania’s R410 Highline in gebruik genomen. Het bedrijf uit Kallo kiest voor het eerst voor Scania en dat heeft ongetwijfeld te maken met de fraaie verbruikscijfers. Maar er is meer.

Luik Natie bestaat uit vier afdelingen: Luik Natie Transport, Luik Natie Storage (opslag), Luik Natie Coldstore (opslag onder geleide temperatuur) en Forwarding Luyckx International (expeditiebedrijf, gespecialiseerd in gevaarlijke goederen en voedingsmiddelen).

In het kader van de transportactiviteiten is de groep voor de eerste keer met Scania in zee gegaan. Stefaan Verhelst, Managing Director van de groep, legt uit waarom: “We hebben de voertuigen getest op hun verbruik en de cijfers waren overtuigend. Scania kon echter nog meer troeven voorleggen: de aankoopprijs in combinatie met de leasing- en onderhoudsvoorwaarden. De reputatie en het imago van Scania deden de rest en trokken ons uiteindelijk over de streep, waardoor de concurrentie het moest afleggen.”

Stefaan Verhelst geeft ook aan dat hij gecharmeerd werd door de commerciële aanpak: “We werden benaderd door een nieuwe verkoper bij Scania, die ons een interessant aanbod deed. Dit heeft er ons toe aangezet om de voertuigen uit te testen. Het vervolg moet inmiddels duidelijk zijn…”

“De R410 beantwoordt aan onze verwachtingen”

Waarom het bedrijf voor de R410 Highline heeft gekozen? “Dit model is zeer zuinig en het beantwoordt aan de verwachtingen van Luik Natie, meer bepaald de vereisten die verband houden met het nationaal en internationaal transport van containers in combinatie met het transport op de kades en dit alles binnen een straal van ongeveer 350 km. We hebben ervoor gekozen om de voertuigen te leasen en gebruik te maken van het door Scania voorgestelde onderhoudscontract. Dit komt overeen met onze traditionele benadering om het onderhoud van onze voertuigen (25 trekkers, nvdr) uit te besteden”, voegt Stefaan Verhelst eraan toe.

Luik Natie ging ook resoluut voor het Fleet Management System van Scania. S. Verhelst benadrukt dat dit een logische keuze was: “Het Fleet Management System van Scania geeft de informatie op een eenvoudige manier weer, waardoor de info op een snelle en efficiënte manier met de chauffeurs kan gedeeld worden.”

Aangezien Luik Natie een nieuwe klant is voor Scania, ligt het voor de hand dat het bedrijf ook voor het eerst over de vloer komt bij Scania Wijnegem: “De eerste contacten met deze dealer verliepen uitstekend en tot nu toe kan ik alleen maar vaststellen dat men enorm gefocust is op de klant.”