Clicky


Bergen op Zoom druk bezig met veiliger maken spoor

Bergen op Zoom druk bezig met veiliger maken spoor
22-09-2015 15:47 | Algemeen | auteur Redactie [CE]

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom wil snel de veiligheid rond het spoor verbeteren. Op 25 juni werd unaniem de motie Veiligheid op het spoor van de Lijst Linssen aangenomen. Het college van Burgemeester en Wethouders vindt ook dat de veiligheid beter moet. Dat meldt de Bergen op Zoomse Bode vandaag.

Naast Bergen op Zoom zijn ook andere gemeenten in West-Brabant erbij betrokken. Er loopt een belangrijke goederenroute door West-Brabant en over die route worden vaak giftige of licht ontvlambare stoffen vervoerd. Ton Linssen, de voorzitter van Lijst Linssen, zei tegen de Bergen op Zoomse Bode het volgende: "Er moeten meer adequate maatregelen komen om de veiligheid langs het spoor te verbeteren. Daarnaast moet de informatievoorzieining over de inhoud van de treinen beter en moeten de routes buiten de woonkernen om worden gebouwd.

Het Rijk heeft ook vijf miljoen euro beschikbaar gesteld aan de gemeenten Moerdijk, Roosendaal en Halderberge om de veiligheid rond het spoor te verbeteren.

De gemeente Bergen op Zoom zegt dat een 'Goederenruit' een deel van de problemen moet gaan oplossen. De ruit bestaat uit de Betuweroute,  de ‘IJzeren Rijn’ door België en Limburg, een nieuwe goederenspoorverbinding tussen Rotterdam en Antwerpen en in het oosten met een nieuwe of bestaande route, misschien de zuidtak van de Betuwelijn. Deze ruit moet het spoor door de steden vrijer maken voor personenvervoer.