Clicky


Wabco sluit remcilinderfabriek in Meppel

Wabco sluit remcilinderfabriek in Meppel
23-09-2015 15:49 | Algemeen | auteur Redactie [CE]

MEPPEL - WABCO BV heeft vandaag bekendgemaakt dat zij haar fabriek in Meppel gaat sluiten. Alle medewerkers zijn hierover vandaag ingelicht. WABCO Meppel is onderdeel van WABCO Holdings Inc. de wereldwijde leverancier van onderdelen voor de auto-industrie.

Versterking van de concurrentiepositie in de auto-industrie is de reden om de fabriek, waar ongeveer 140 mensen werken, in de tweede helft van 2016 te sluiten. WABCO heeft een sociaal plan gemaakt waarover het in de komende periode wil spreken met de ondernemingsraad en vakbonden.

WABCO fabriceert op haar locatie in Meppel conventionele remcilinders. “De concurrentie in de commerciële automarkt is enorm, zeker op het gebied van mechanische onderdelen,” zegt Raymond Vermeulen, algemeen directeur van WABCO in Meppel. “WABCO heeft daarom besloten deze maatregel te nemen.”

Het is de bedoeling dat het werk dat nu nog in Meppel wordt uitgevoerd door andere productielocaties van WABCO zal worden overgenomen.

Personeelsbijeenkomst

Tijdens een personeelsbijeenkomst zijn vandaag alle medewerkers over het voornemen geïnformeerd. Bovendien zijn ook de OR en vakbonden op de hoogte gebracht.

“We realiseren ons dat dit een hele moeilijke dag is voor onze medewerkers die zich in de afgelopen jaren zo hard hebben ingezet,” zegt Raymond Vermeulen.  

“We hebben een sociaal plan gemaakt waarin de focus ligt op het begeleiden van werk naar werk. We gaan hierover in de komende periode met de OR en vakorganisaties in gesprek. Vanzelfsprekend willen we iedereen zo goed mogelijk begeleiden.”

WABCO is een toonaangevende innovator en wereldwijde leverancier van technologieën ter verbetering van de veiligheid en efficiëntie van commerciële voertuigen. Bijna 150 jaar geleden opgericht, handhaaft WABCO zijn positie als pionier van baanbrekende producten en systemen voor remmen, stabiliteit, vering, automatische transmissie en aerodynamica.

Tegenwoordig hebben 's werelds toonaangevende truck-, bus- en trailerfabrikanten WABCO technologieën aan boord. Tevens biedt WABCO de markt geavanceerde fleet management solutions en aftermarket services. WABCO rapporteerde in 2014 een omzet van ,9 miljard. De onderneming met het hoofdkantoor gevestigd in Brussel, België, heeft 11.000 medewerkers wereldwijd.