Clicky


Verslaggeefster met geweerparaplu opgepakt

Verslaggeefster met geweerparaplu opgepakt
23-09-2015 19:33 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft woensdagmiddag op station Amsterdam Centraal een verslaggeefster van het RTL-programma Editie NL aangehouden. De vrouw liep door het station met een paraplu met een handgreep in de vorm van een jachtgeweer.

Twee gemeentelijke handhavers zagen de journaliste lopen en hielden de paraplu voor een echt wapen. Ze vroegen daarop de assistentie van de politie. Die rekende de verslaggeefster in. Ze is op het bureau verhoord voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Een paar uur voordat ze werd gearresteerd, interviewde de journaliste een politiewoordvoerder over 'op wapens gelijkende spullen'. De politie vond het een goed idee om er aandacht aan te besteden, maar zegt achteraf ,,het echt te belachelijk voor woorden te vinden om opnamen te maken van iemand die met een op een geweer lijkend voorwerp in het CS loopt".

Op de website van het RTL-programma meldt Editie NL: ,,Aanleiding om de reacties op dit soort accessoires te onderzoeken, is de ontruiming van een gedeelte van Schiphol maandagavond vanwege een telefoonhoesje in de vorm van een pistool".

Rond 20.30 uur twitterde adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws dat de verslaggeefster weer op vrije voeten was. De officier van justitie besluit later over een schikkingsvoorstel of dagvaarding van de vrouw .

Op 14 september werd in Amsterdam een 30-jarige Griek aangehouden met een geweerparaplu.