Clicky


Ongelukken veroorzaken lange files in Amsterdam

Ongelukken veroorzaken lange files in Amsterdam [+foto's]
24-09-2015 14:45 | Ongevallen | auteur Redactie [CE]

AMSTERDAM - Ongelukken op de A4 en de A10 zuid zorgen donderdagmiddag voor minimaal een half uur vertraging door filevorming. Dat meldt de VID op haar website.

Op de A10 richting Utrecht en Amersfoort werd een vrachtwagenchauffeur onwel achter het stuur en hij botste ter hoogte van de RAI tegen de vangrail. Het zou gaan om een 55-jarige Deen. Dit gebeurde rond 13:00 uur vanmiddag. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is nu bezig met een sporenonderzoek. Daarnaast moet 300 meter beschadigde vangrail vervangen worden. Als de vrachtwagen is weggehaald dan hoopt Rijkswaterstaat één van de twee gesloten rijstroken vrij te geven.

A4

Een uur later ging het mis op de A4 richting Den Haag. Bij knooppunt Badhoevedorp raakte ten minste één persoon gewond bij een ongeval. Drie rijstroken werden afgesloten, maar de afrit naar de A9 is nog wel open.

Vanaf knooppunt Nieuwe Meer staat het verkeer stil en ook op de A10 zorgt dit ongeluk voor vertraging bij knooppunt Amstel. Hoe lang de vertraging gaat duren is nog onbekend.