Clicky


'UWV kampt met werkachterstanden'

'UWV kampt met werkachterstanden'
26-09-2015 10:08 | Financieel | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV heeft te maken met aanzienlijke werkachterstanden. Dat meldt dagblad Trouw zaterdag op basis van interne stukken. Op zeker drie afdelingen liggen tienduizenden zaken te wachten op behandeling.

Bij de divisie Handhaving liggen 73.000 fraudemeldingen op de stapel, bij het Werkbedrijf wachten 47.000 mensen op een re-integratieregeling en bij Sociaal-medische zaken moeten nog 25.000 arbeidsongeschikten worden herkeurd, aldus de krant.

De achterstanden worden onder meer veroorzaakt door een tekort aan personeel.

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg wil opheldering van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken over achterstanden bij de fraudeonderzoeken. "Elk serieus fraudesignaal moet serieus worden onderzocht. De grote achterstanden bij UWV zijn dan ook onacceptabel, zeker als zaken maar in een la verdwijnen vanwege een gebrek aan capaciteit. Daarom wil D66 in het vragenuurtje uitleg van de minister."

Van Weyenberg wil Asscher maandag in een debat ook aanspreken op de achterstanden bij de herbeoordelingen bij arbeidsongeschiktheid. Asscher moet het UWV in staat stellen meer herbeoordelingen uit te voeren. "Mensen van wie wordt verwacht dat ze binnen een bepaalde tijd weer herstellen, moeten niet jaren in de uitkering worden gelaten zonder dat de artsen van UWV de vinger aan de pols houden."